Novinky
Všechno nejlepší!!!
12.12.2016 12:00Diskuze
Re: Re: Večerní lyžování - info
Zdeněk | 05.12.2010
Nemohli bychom se na Libora nějak složit a vykoupit ho z otroctví?
Re: Re: Večerní lyžování - info
Libor | 05.12.2010
Teď jsem si vzpomněl, že už něco mám, tak jeďte beze mne. Libor.
Osobní přeprava - Ingrid
Zdeněk | 05.12.2010
Mě do toho něco vlezlo, můžete vzít prosím dnes Ingrid někdo jiný?
Odvážím před volejbalem babku do Řečice na návštěvu k T.
Re: Re: Osobní přeprava - Ingrid
Ingrid | 05.12.2010
Tak fajn .Moc děkuji. Sice nevím jestli budu hrát,mám nějaké chromé záda.Ale určitě pojedu.Chci po delší době všechny vidět.Těším se ....Irénka
Re: Re: Re: Osobní přeprava - Ingrid
Taťka | 05.12.2010
vyzvednu vás už o půle...ještě se chci jet na něco mrknout...
Re: Re: Re: Re: Osobní přeprava - Ingrid
Míla | 05.12.2010
Dneska každá ruka dobrá, nejde Libor a asi Fialka, nehraje Renča Š., ale mám dojem, že psala, že se na nás přijde podívat, tak ostatní pojďte...:-)
Lyžování.
Ingrid | 04.12.2010
Prezidentský pár se ptá,jestli pojede někdo lyžovat,tak ať dá vědět.Příští týden by jsme mohli.
Re: Lyžování.
sporovní.... | 04.12.2010
a co takhle věčerní v Peci???
Jestli bude jezdit...
to by určitě prezidentovi nebyli proti...
Re: Re: Re: Re: Volejbal
Taťka | 04.12.2010
no takhle asi půjdou pěšky...
tolik nabídek...jedna lepší, než druhá...
5 rozdílů
Zdeněk | 03.12.2010
Najdi 5 rozdílů...
https://www.youtube.com/watch?v=teenAYwFClY
https://www.youtube.com/watch?v=Chykk1CXmes
Re: 5 rozdílů
Taťka | 04.12.2010
myslím si, že varování je jedna věc...a dobrá.... ale čeho je moc...toho je příliš
Zdendo nesurfuj tolik!
Re: Re: 5 rozdílů
Zdeněk | 04.12.2010
Je to drsný, ale na člověka to zapůsobí... Alespoň na mě tedy jo. Narozdíl od Renčových klipů. Tohle je jiná káva.
výlet do skal
Taťka | 02.12.2010
Jelikož sportovní končí pro tento rok s prací 17.12. tak plánuje výlet do skal pro všechny, kteří také nebudou pracovat, nebo se budou chtít vyhnout předvánočnímu shonu.
O termínu můžeme diskutovat. Plánuji to od 20. - 23. 12.
Tak o tom přemýšlejte. Myslím si, že zasněžené skály stojí za to...
Re: výlet do skal
Libor | 02.12.2010
Není to špatný nápad.Je vidět, že těch pár dní doma Ti jenom prospělo. Bohužel se jedná o všední dny a tak asi účast nebude valná. Já mám zatím volno 22.12 ve středu, tak by to šlo. A nebo že bychom jeli na lyže? Co Jirka a Ernest?
Re: Re: výlet do skal
Ingrid | 02.12.2010
Za Ernesta ....asi by jel .Já mám bohužel ranní.Ale o mě nebyla zmíňka...tak nic no.
Zdeněk | 02.12.2010
Ha, ty jsi už asi slyšel, jak jsme dopadli u nás v rachotě, že plánuješ volno... Tak aby jsi věděl, heč, my si můžeme vzít jeden den volna a dokonce si vybrat který! ;)
Míla | 03.12.2010
Taky bych si chtěla vybrat, ale nám zase s Danou naříděj čtrnáct dní a budeme mít po ptákách:)
P.S. Irčo, mě taky nezmínil, časem si zvykneš...:-(
Petra | 03.12.2010
Zimní skály jsou opravdu moc hezké, můžeš chodit i po vypuštěném jezírku, já se nezúčastním. Asi už budu mít podpatek na sádře, ale skály na pajdu v zimě nejsou (to ani v létě).
Erik není doma, tak si odepíše solo...
Erik | 03.12.2010
Já sice 22.12. dělám, ale možná, že by se mi povedlo vyměnit službu. Jinak za sebe bych radši podnikl běžky a navíc podle předpovědi asi v tu dobu už moc sněhu nebude, ale někde na hřebenech hor asi jo. Podle tohoto jak se dohodnete se pak zařídím.
Taťka | 04.12.2010
takže bych to nechal asi na přímou diskuzi v neděli na volejbale...
Ten Zdenda se nezdá....
Špión | 02.12.2010
https://padfoot88.blog.cz/0710/prava-laska
Nutno dočíst až do konce, je to kujón, M.... jeden:)
Re: Ten Zdenda se nezdá....
Zdeněk | 02.12.2010
To je starýýýý :) Již 23. února 2008 jsem o tom tweetoval :)
Re: Re: Ten Zdenda se nezdá....
Zdeněk | 02.12.2010
https://www.knizniweb.cz/knihy/37585-prava-laska.html
Re: Re: Re: Ten Zdenda se nezdá....
Míla | 02.12.2010
Teda Zdeňďuch, ještě že umím počítat do tří....:-)
Kultůůůra - Habermannův mlýn
Zdeněk | 02.12.2010
Nešla by nějaká Blaženka nebo Blamuž v sobotu nebo v neděli od 19ti hodin do dvorského kina?
Habermannův mlýn
https://www.csfd.cz/film/256722-habermannuv-mlyn/
"Legendární režisér Juraj Herz se rozhodl otevřít jednu z nejkontroverznějších kapitol českých dějin, poválečný odsun Němců, při němž se spravedlivý hněv často mísil s těmi nejnižšími pudy a spolu vytvářely nesmazatelnou krvavou stopu. Jednou z obětí dějin psaných vítězi měl být i německý průmyslník Habermann, který žil s rodinou na severní Moravě. Okolnosti jeho konce zůstávají dodnes nejasné. Filmový příběh se jeho životním osudem pouze volně inspiroval, ale paradoxy nejšílenějších let dvacátého století prezentuje hrůzně dokonale."
Mám i jako knihu, můžu půjčit.
Re: Kultůůůra - Habermannův mlýn
Míla | 02.12.2010
Platíš?:-) My, co máme děti, budem čekat na čerty a doufat, že si třeba odnesou naše drahé polovičky...:-)
P.S. Ale dobře jsi na to napsal...Je vidět, žes to četl...:-)
P.S.2 Výborná práce kurzorem a myší. Chválím. Není nad Ctrl C a Ctrl V:-))
Re: Re: Kultůůůra - Habermannův mlýn
Zdeněk | 02.12.2010
Spíše jsem myslel, že když to pojmu jako Blaženkovskou akci, že bych mohl doufat v příspěvek z FKSP :))
P.S.: čerti chodí v sobotu i v neděli?
P.S.2: já už se nějakou dobu neholím...
Re: Re: Re: Kultůůůra - Habermannův mlýn
Míla | 02.12.2010
Máš Smolíka. Ve fondu není ani kačka...To víš, budou Vánoce...:-))) Zkus to u Vás v baráku:-)
P.S. Fakt jsi myslel???
Re: Re: Re: Re: Kultůůůra - Habermannův mlýn
Zdeněk | 02.12.2010
Málo se snažíš, napeč cukroví a naplň kasu :) Jestli můžu radit, tak třeba včelí úly ;)
Re: Re: Re: Re: Re: Kultůůůra - Habermannův mlýn
Míla | 02.12.2010
Zdendo, Zdendo, včelí úlky se nepečou...Tahle neznalost mě může vždycky nadzvednout! No, seš ještě moc mladej...A jak seš mladej, tak seš neznalej:-)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kultůůůra - Habermannův mlýn
Zdeněk | 02.12.2010
Nepečou, ale potřebuješ napéct jiné, aby jsi měla rozdrobené zbytky z ostatního cukroví. To vážně nevíš? ;)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kultůůůra - Habermannův mlýn
Míla | 02.12.2010
Jde to z piškotů, Ferdo, a ty koupíš...:-)
Re: Kultůůůra - Habermannův mlýn
Taťka | 02.12.2010
Už jsem viděl a mohu vřele doporučit, těm co nepůjdou mohu i zapůjčit...
Re: Re: Kultůůůra - Habermannův mlýn
Zdeněk | 02.12.2010
Díky za doporučení, ale jestli tady budeš dělat takovéto nabídky, tak:
a) tě zavřou
b) nikdo se mnou nepůjde :(
Re: Re: Re: Kultůůůra - Habermannův mlýn
Míla | 03.12.2010
Takže nemám velký výběr. Nechci, aby Pavla zavřeli a se Zdendou nejdu...
Na vysvětlenou:sobota - slavíme svátek, je Barky, komu to uniklo a neděle - chodí Mikuláš:-)
Re: Re: Re: Re: Kultůůůra - Habermannův mlýn
Taťka | 04.12.2010
takže jsem z toho vyšel líp než ty...mamko... až na ten kriminál...
Něco na zlepšení nálady
Míla | 02.12.2010
Ahoj Blaženky, posílám odkaz na parodii na americké vánoční koledy a zvyky...Fakt jsem se bavila..:-)))
https://www.vidchili.com/video/8j_PbsBGwaW/NIGHTWORK_V%c3%a1no%c4%8dn%c3%ad_%c4%8das_Christmas_time/
ŠVESTKOVÉ BLAŽENKY
Renata Š | 01.12.2010
Právě jsem hledala co budu péct na vánoce a našla jsem něco pro Blaženky
Potřebujeme asi 50 sušených švestek, 50 mandlí, 100 g pokrmového tuku, 200 g hořké čokolády, 100 g mletých lískových jader.
Švestky přes noc namočíme a odpeckujeme. Místo pecek vložíme oloupané mandle. Čokoládu a tuk zahřejeme asi na 80 stupňů a mícháme, dokud nezpění. Každou švestku pak napíchneme na jehlu, namočíme do čokolády a obalíme v oříšcích.
Re: ŠVESTKOVÉ BLAŽENKY
Renata Š | 01.12.2010
Jo a když jsem u toho cukroví, chtěla bych poprosit: Mílo,prosím, prosím, mohla bys mi prozradit jak jsi dělala ty kornoutky s karamelovou náplní, moc mi chutnali, tak bych je letos chtěla zkusit. Předem děkuji
Re: Re: ŠVESTKOVÉ BLAŽENKY
Míla | 01.12.2010
No to víš, že bych mohla...Blaženka Blažence...:-)
Těsto: 340 g hl. mouky, 270 g moučk.cukru, 80 g medu, 2 celé vejce, 1/2 kávové lžičky jedlé sody
Vypracuješ těsto, necháš 2 hoďky odpočinout, vyválíš asi na 3 mm plát. Vykrájíš kolečka (průměr kolem 7cm), pečeš na 150°C asi 15 minut (radši trochu míň), horký stáčíš na vařečku do trubiček, stáhneš a vychladlé pak plníš krémem a konce namočíš v čokoládě.
Krém: 1 salko (konzervu 2 hodiny vaříš ve vodní lázni - asi znáš:-)) a do vychladlého zašleháš 250 g másla.
P.S. Je lepší péct méně koleček najednou, ať stíháš stáčet, než vychladnou, jinak praskaj..:-)) Ale stojí to za to!!!
Re: Re: Re: ŠVESTKOVÉ BLAŽENKY
Renata Š | 02.12.2010
Děkuju a opravdu stojí za to. Mňam už se těším
Narozeniny
Míla | 30.11.2010
Ahoj, jsem už moc unavená na to, abych dnes změnila oslavence na měsíc prosinec...Ale protože má 1. 12. (zítra) pěkných 25 roků naše Pája, tak připomínám aspoň takhle...Vše nejlepší!!!
Re: Narozeniny
Renata Š | 01.12.2010
1.12. má narozeniny i jeden potěr od bačkůrek. Pája a je mu 15. Takže taky všechno nej...