Blaženčiny jablkové řezy
Ingredience:
na ozdobu
cukr moučka
náplň
100 g cukru krupice
100 g másla
1 lžička mleté skořice
2 kg jablek
těsto
1 vejce
30 g cukru krupice
150 g másla
2 lžíce octa
250 g hladké mouky
3 lžíce vody
Připravíme si náplň. Jablka očistíme a rozčtvrtíme. Na másle je osmahneme doměkka. Přidáme cukr se skořicí a necháme vychladnout.
Zatím si připravíme těsto. Smícháme mouku, cukr, vejce, vodu, ocet a změklé máslo. Vše dobře zpracujeme v hladké těsto. Těsto rozdělíme na dva díly a oba vyválíme na tenký plát. První plát vložíme do vymazaného pekáče. Těsto poklademe jablečnou náplní a přikryjeme druhý plátem. Blaženčiny jablkové řezy vložíme do trouby předehřáté zhruba na 210 °C a pečeme 20 - 30 minut dozlatova.
Upečené řezy podle chuti posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme a můžeme podávat. Jsou výborné, doporučuje 9 z devíti Blaženek.:-)))